marți, 1 septembrie 2009

Discretia, cheia infidelitatii eficiente

Discretia, cheia infidelitatii eficiente

Discretia este cheia rezolvarii cu succes a infidelitatii. In prezent, femeia nu mai este ostracizata si nici barbatul nu este pedepsit ca pe vremuri. Lumea este plina de promisiuni tentante, librariile sunt pline de carti cu retete. Oferta este mare, dar si cererea la fel.
Se pare ca oamenii prefera sa nu se desparta, iar un amant sau o amanta reprezinta o amenintare pentru ambii implicati. Exista o mitologie despre infidelitate in literatura de specialitate. Conform unor statistici, se considera ca jumatate dintre barbatii casatoriti si o treime dintre femeile casatorite au fost necredinciosi cel putin o data.

Este un procent destul de mare... Oricat de utopice sunt teoriile, realitatea este ca infidelitatea, secreta sau nu, poate distruge un mariaj. Sunt putine casatorii care se termina cu divort fara ca unul dintre parteneri sa nu fi fost necredincios si adesea infidelitatea este tinuta in secret in timpul divortului si mult timp dupa aceea. Infidelitatea este conditia "sine qua non" a divortului.

Aventurile sunt legate de secrete. Infidelitatea nu are neaparat legatura cu sexul, ci cu lipsa de onestitate. Cei mai precauti infideli pot avea intalniri caste, dar secrete, intalniri care nu satisfac tensiunea sexuala, dar care previn reconcilierea maritala sau intimitatea in casatorie.

Multi oameni cred ca aventurile sunt un raspuns normal la un mariaj imperfect si este prin definitie vina partenerului. Prietenii si rudele adesea isi releva prejudecatile privitoare la lipsa de incredere in casatorii, monogamie, intimitate, onestitate in momentul in care il incurajeaza pe infidel sa-si invinovateasca partenerul, mai degraba decat pe el insusi.

Exista credinta ca infidelii trebuie sa-si nege la nesfarsit aventurile si sa-i dezorienteze pe "incornorati", astfel incat acestia sa se indoiasca mai degraba de sanatatea lor mentala decat de fidelitatea partenerilor. De fapt, minciuna continua si negarea sunt aspectele de neiertat ale infidelitatii. De multe ori infidelitatea este doar un simptom al problemelor unui cuplu.

Cei doi nu-si discuta deschis aceste probleme sau o fac ineficient, acuzandu-se unul pe celalalt, fara a-si asuma partea de responsabilitate pentru ce se intampla intre ei si pentru exprimarea propriilor nevoi in viata de cuplu.
Despre motivele pentru care barbatii isi inseala partenerele s-au scris mii de studii, de cele mai multe ori aducandu-se argumente care justifica aceasta actiune.

Se spune ca femeile sunt doar de doua feluri: cele care regreta ca nu si-au inselat barbatul si cele ce au mustrari de constiinta pentru ca au facut-o. Diverse studii au aratat ca cei mai multi barbati infideli isi aleg partenere necasatorite atunci cand inseala, insa femeile opteaza pentru barbati casatoriti atunci cand se afla in situatia de a fi infidele.

Explicatia acestui fapt este aceea ca femeia este mai precauta decat barbatul atunci cand inseala, ea bazandu-se pe discretia unui partener care are deja o viata de cuplu, evitand totodata si complicatiile sentimentale nedorite.GAROFITA